Suomenlinnapari
Kuva: Sakari Kiuru

Kuinka 1700-luvun upseeristo seurapiireineen vietti monelle nykyihmiselle rakkaan kesäretkikohteen linnoitussaarilla aikaansa? Miten Suomen itsenäistyminen ja kansalaissota vaikuttivat Suomenlinnaan?
 
Suomenlinnapari esittelee Sveaborgina ja Viaporinakin tunnetun linnoituksen vaiheita ja saaren värikästä elämää kattavasti aina sen vuonna 1748 alkaneista rakennustöistä lähtien. Saarella muinoin asuneista ja sen vaiheisiin vaikuttaneista henkilöistä perehdytään tarkemmin Suomenlinnan historian kiistattomimpaan päähenkilöön, linnoituksen suunnittelijaan ja komendanttiin Augustin Ehrensvärdiin, jonka entisessä kodissa tälle sotamarsalkalle ja hänen uralleen omistettu museo sijaitsee. Suomenlinna-museon tilat löytyvät puolestaan 1700-luvulla varustevarastona toimineesta tunnelmallisesta inventaariokamarista.
 
Ruotsin kuninkaan käskystä rakennettu Sveaborg, suomalaisten rakennustyömiesten ja kasarmirakennusten Viapori ja itsenäisyyden ajan Suomenlinna – kohtaa linnoituksen monet kasvot!Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Retken kohteet

Suomenlinna-museo
Suomenlinnakeskuksen suojissa toimiva Suomenlinna-museo esittelee linnoituksen historian vaiheita 1700-luvusta nykypäivään.

Ehrensvärd-museo
1700-luvun tunnelmaa ja Viaporin linnoituksen historiaa sotamarsalkka Augustin Ehrensvärdin kodissa.