Keräilijä-mesenaattipari
Kuva: Sakari Kiuru
3T Ratikkalla on näppärä liikkua retken museoiden välillä.

Tervetuloa taiteen ystävien koteihin! Taidekoti Kirpilä 1970-luvun lopulta esittelee kotimaista taidetta töölöläistalon yläkerroksessa. Amos Andersonin museossa voit puolestasi tutustua paitsi tämän 1900-luvun alkupuolen liikemiehen kotiin ja osaan hänen 250 teoksen kokoelmastaan, myös itse museon kokoelmiin ja erilaisiin vaihtuviin näyttelyihin.
 
Reumalääkäri Juhani Kirpilä aloitti taidekeräilynsä jo opiskeluaikanaan 1950-luvulla. Amos Anderson puolestaan oli monialainen liikemies ja toimi myös muun muassa kustantajana ja poliitikkona. Siinä missä Kirpilä keskittyi kartuttamaan taidekokoelmaansa, harjoitti Anderson lähinnä laajaa mesenaattitoimintaa.
 
Kirpilä testamenttasi kotinsa ja 534 teoksen kokoelmansa Suomen Kulttuurirahastolle. Andersonin peri puolestaan hänen perustamansa suomenruotsalaista kulttuuria tukeva yhdistys Föreningen Konstsamfundet.
 
Maalausten ohella kokoelmissa on muun muassa veistoksia ja mitalitaidetta. Tiedätkö jo, kummasta kodista löytyy myös kappeli?Javascript is required to view this map.
Reitti museoon Google Maps -sivulla
Retken kohteet

Amos Andersonin taidemuseo
Perustajansa entisessä asuin- ja toimistorakennuksessa sijaitseva Amos Andersonin taidemuseo esittelee kotimaista ja ulkomaista taidetta vaihtuvissa, sekä uuteen että vanhaan taiteeseen keskittyvissä näyttelyissä.

Taidekoti Kirpilä
Nimekkäiden suomalaisten taiteilijoiden teoksia maalauksista veistoksiin ja grafiikkaan reumalääkäri Juhani Kirpilän viihtyisässä yksityiskodissa.